Byg nyt hus i Danmark
Boligbyggeri i Danmark er blevet mere moderne i de seneste år, både når det handler om mennesker som er i markedet for køb, eller folk der har lysten til at bygge selv. Hvis du eller en du kender, har en interesse for disse emner – er dette det rette sted. Vi har lavet en oversigt over nybyggeri i Danmark, samt samlet den information du har brug for, for at kunne bygge nyt hus i forskellige dele af landet. Nybyggede huse er typisk attraktive, da de kommer i gode materialer.
Husk at tjekke luftfugtigheden i det nye hus, da for højt fugtniveau er et problem i hele 6 ud af 10 huse. For høj luftfugtighed kan have en negativ effekt på beboeren og på huset i form af; skimmelsvamp, dug på indersiden af vinduerne og pletter af skimmelsvamp.
Er du interesseret i at læse mere om hvordan man selv kan bygge nyt hus, så tag endelig et kig på vores værktøj og materialer sektion længere nede på siden. Husk at finde inspiration til valg af boligindretningsstil til det nye hus. Husk at holde dig opdateret på bloggen, hvor der løbende opdateres med indlæg omkring materialer, kartouche, bålplads og meget andet relateret til nybyg og indretning.
Finansiering til nyt hus
Beslutter man sig for at købe ny bolig, kan der typisk spares en del på kvadratmeterprisen sammenlignet med køb af en eksisterende bolig. Dette sker typisk fordi man tager en risiko ved købet, da man ikke helt ved hvordan boligen kommer til at se ud i sidste ende. Husk at sætte penge til siden til den efterfølgende indretning af hjemmet.
Budget til nyt hus til kan variere meget, alt efter, hvor i landet, du skal bygge. Du kan som udgangspunkt regne med en kvadratmeterpris på omkring 11.000 kr. og et tillæg på 1 million kroner for at bygge et hus. Finansieringen på det nye hus, skal som regel laves i samarbejde med banken, ligeledes hvis man har brug for lån til at bygge nyt hus.
Byggekredit til nyt hus
Der findes mange online sider hvor man kan bruge en ”nyt hus beregner”, hvis man er i tvivl om hvor mange penge man skal bruge til byggeprojektet.
Et hus kan normalt finansieres enten ved forhåndslån eller med byggekredit. Byggekreditten kan være en fordel hvis betalingen på byggeriet skal falde i rater. Derved betales der kun renter af de beløb som er blevet trukket på kreditten.
Forhåndslån til nyt hus
Forhåndslån kan være fordelagtigt, hvis betalingen på huset skal ske på en gang, når huset står klar. Til denne type lån skal man som regel betale garanti-provision til banken under byggeriet. Størrelsen på provisionen udgør en procentdel af lånets samlede beløb. Med minimalistisk boligindretning, kan man spare lidt penge i møbelafdelingen.
Byg nyt hus lokalt
Uanset hvor man planlægger at bygge, er der nogen fællesregler man helst skal være opmærksom på inden byggeriet begynder.
Nyt hus på Sjælland
Vil man bygge nyt hus på Sjælland, er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i hvilke byggefirmaer kan hjælpe med opgaven. At bygge nyt hus kommer med en stor mængde ansvar, derfor er det særligt vigtigt at træffe det rette valg. Kig derfor grundigt efter anmeldelser og på trustpilot inden du vælger byggefirma. Sørg for at sammenligne priser mellem byggefirmaerne, så du sørger for at få det bedst mulige tilbud.
Prisen på byggegrunden afhænger af grundens størrelse og kan desuden variere fra region til region. Færdigbyggede huse på Sjælland er typisk lidt dyrere end tilsvarende boliger i Jylland.
Nyt hus i København
Har du planer om at bygge nyt hus i København, skal man forberede sig på at priserne, på grund af det eftertragtede storbystaus, også er tilsvarende dyrere end i resten af landet. Men lad ikke dette afskærme dig for at få opfyldt boligdrømmen.
Tag et kig på trustpilot og sammenlign priser fra de forskellige byggefirmaer, før du laver den endelige købsbeslutning. Vælger man boligbyggeri i København, har man glæden af at bo i Danmarks hovedstad, tæt på alle de mange shoppingmuligheder og kulturelle oplevelser.
Boligbyggeri i Jylland & på Fyn
At bygge nyt hus i Jylland eller på Fyn, kræver meget af den samme slags research som tidligere nævnt. Man vil sandsynligvis finde bedre priser på boliger og byggegrunde i disse regioner, frem for hovedstadsområdet. Vil man bygge nyt hus i viborg, vejle, frederikshavn eller ålborg, så husk på at bruge en låneberegner, for at få overblik over hvor mange penge du skal af med.
Værktøj og materialer til nybyggeriet
Inden man går i gang med byggeprojektet, er det nødvendigt at tænke på hvilke slags værktøj og hvilke materialer skal bruges til projektet. Spild ikke for mange penge på værktøj, som du kun har brug for i en kort periode. Overvej også om udlejning af værktøj kunne være en mulighed for dit projekt. Der findes et hav af mærker inden for byggeværktøj så som; ea brands, bosch, ryobi, parkside og mange andre.
Hvilke man vælger at gå med, er mere end smagssag man må gøre op med sig selv. Nyt tag på huset kommer med nogle ekstra overvejelser omkring tagtype, materialer, farve samt producent og isolering. Aircondition vs. naturlig udluftning er også en overvejelse man kan tage, i forbindelse med at temperaturerne stiger. Hvis du har lyst til at vide hvordan man bygger pallemøbler helt selv eller hvordan man skifter en dryppende vandhane, er der en guide på vores blog.
Materialer man får brug for
Dette er en simpel liste over materialer man højst sandsynligt får brug for. Afhængig af det enkelte byggeprojekt kan der være flere muligheder der skal tænkes ind i. Vi foreslår at lave en udførlig liste, og gennemgå denne slavisk når der skal købes ind. Listen af materialer til byggeprojektet bliver hurtigt lang, derfor er det vigtigt at gå struktureret til vejrs.
Husk at købe ekstra materialer ind hvis der skal laves walk-in-closet.
Fundament + evt. isolering, kælderfundament, regnvandsafledning | Facade og sålbænke |
Gavle | Tag |
Vinduer | Døre |
Rudetyper | Overdækket terasse/altan |
Lofter | Dørgreb og dørstoppere |
Dørkarme / fodlister | Vindueskarme |
VVS | Sanitetsmøbler |
Hårdvidevarer | Gulv |
Kælder | Garage |
Byg bæredygtigt hus
Der er mange fordele ved at bygge nyt hus bl.a. er det ofte mere energibesparende end ældre boliger. Bæredygtige huse kommer med energimærke A++, hvilket mange byggefirmaer tilbyder. Derfor er nybyg faktisk bedre for miljøet i længden, end at købe en ældre bolig. Solceller kan bruges til at facilitere det grønne byggeri. Det kan være dyrere end mere traditionelle løsninger, men miljøet vil takke dig for det. Med et lergulv kan man yderligere spare på Co2 forbruget, men det kan være klogt at samarbejde med nogen der har lagt denne type gulv før, da dette kan være en kompliceret proces for nybegyndere.
Bæredygtigt byggeri i Danmark, handler i høj grad om at bygge gode, sunde boliger og samtidig tage hensyn til miljø og klima. Udvikling af sunde byggemetoder uden store mængder beton, kemiske fugemasser og malinger er med til at hjælpe klimaet.
Bæredygtighed i byggeriet kan både være spændende med ny arkitektur – eller enkle bygninger efter kendt design. Vælger man at bygge bæredygtige huse, er det vigtigt at gøre brug af bæredygtige materialer som er Co2 neutrale. Denne type materialer kan byggefirmaer ofte rådgive omkring. Husk også at kigge efter dgnb certificering når du vælger at gå i gang med byggeprojektet. Hvis man ønsker at certificere en bygning, skal der tilkobles en uddannet dgnb-auditor.