Hjem » Inspiration » Sommerhus

Inspiration til indretning af sommerhus

Hygge & afslapning

Hyggelig indretning af sommerhuset

Det er vanskeligt at rådgive om indretning af sommerhus, da sommerhuse selvfølgelig er meget forskellige. Noget der kan være værd at overveje er at matche det ydre med det indre. Hvad vil det sige? Jo, lad os sige at sommerhuset er lavet af træ; her kan det være en fordel at gøre brug af trægulve på indersiden af huset også. Flotte trægulve, pallemøbler i træ eller bålsted i haven kan sætte et naturligt og hyggeligt præg på sommerhusindretningen. Derved ikke sagt at alt i hjemmet skal matche – en god mængde kontrast i form af billeder / plakater eller flotte farver på væggene er også nødvendigt hvis man vil have et hjem i balance.

Sådan skaber du en sammenhængende stil i dit sommerhus

Elementer der går igen kan være med til at skabe en sammenhængende stil gennem boligen, men der er også brug for andre farver eller materialer til at afbryde looket – så det hele ikke bliver for same same. En måske uventet fordel ved at matche det ydre med det indre, dette gælder ikke kun sommerhuse, er at huset kan være nemmere at sælge, da det fremstår ensartet og har et bevidst look. Ved at matche på denne måde ved dine gæster hvad de går ind til, når de kommer på besøg.

Billede af indretningen af et hyggeligt sommerhus med åben pejs
Billede af et sommerhus med et lille og godt opbevaret soveværelse
Billede af et lille flot indrettet køkken i et sommerhus

Tips til indretning af små sommerhuse

Har du et sommerhus der ikke er en af de største villaer? Eller har du et par rum som ikke er specielt store? Så Kan du med fordel bruge et par spejle, da de både kan få rummet til at se større ud og føles større. For at skabe mere plads kan man også bruge nogle multifunktionelle møbler. Det kan være møbler med ekstra opbevaring, såsom sofa med rum under chaiselongen eller en ottoman til opbevaring. Det kan dog også være noget så simpelt som kasser, hylder og skuffer til opbevaring, da de kan hjælpe til at udnytte opbevaringen optimalt. Dog kan det være en fordel at holde sommerhus indretningen simpel, så man undgår at have for mange ting, fordi det kan nemlig hurtig føles overfyldt hvis det ikke er særlig stort.

Skab de perfekte udendørs områder

Det kan være en god idé at bruge pladsen udenfor. Udnyt de omgivelser og natur du har omkring dig. Skab nogle hyggelige områder, som bålplads, små terrasser eller et område hvor du ved morgensolen rammer, så I kan sidde og spise morgenmad.

Hvis du gerne vil have din stue eller soveværelse til at lysne op eller føles større. Kan det være en fordel at bruge lyse farver, da det både giver en flot belysning til rummet, samtidig med at det får rummet til at virke større. Man kan også bruge lys gardiner, som hjælper til lysindfald og det skaber en illusion af større plads.

Inspiration til sommerhuset

Har du svært ved at finde inspiration til dit sommerhus? Så kan det være en fordel at bruge, blandt andet, naturen og dine omgivelser som inspiration. Det kan være at bruge træ, sten eller bomuld som materialer. Træ og bomuld er ofte populære materialer at bruge i sommerhusindretning, da de kan give en hyggelig, varm og naturlig atmosfære.

Man kan med fordel også skabe en åben planløsning, da dette kan hjælpe med at få rummet til at se større ud, og det laver et godt flow mellem rummene. Derudover kan det være godt at bruge lys, såsom store vinduespartier og glasdøre, dette bringer meget lys ind og man får som oftest en åben følelse når man træder ind i rummet.

Få et hyggeligt og funktionelt køkkenalrum

Det kan være en god idé hvis du har et køkkenalrum, eller et stort opholdsrum, at gøre det hyggeligt at være i. Det kan man gøre ved for eksempel at indrette med nogle bløde møbler eller et varmt ildsted.

Køkkener kan være meget forskellige, dog er der et par små ting man skal huske på. Dette kan bl.a. være god opbevaringsplads og godt med arbejdsplads.

Det sidste man skal huske på, er at man selvfølgelig skal gøre det personligt, for hvis man indretter med sin personlige stil, vil man for det meste komme til at elske det.

Billede af et køkken i et sommerhus, med meget arbejdsplads
Billede at et stort opholdsrum i et sommerhus

Læs mere på vores boliblog

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Baby uro

Baby uro

Uro til baby Uro til babyer kan du hænge over tremmeseng, kravlegården, barnevogn eller puslebordet.…

Bålsted i haven

Bålsted i haven

Regler for en bålplads i haven Hvis du er i gang med at bygge nyt…

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…

Andre spørger også om

Scroll til toppen