Hjem » Inspiration » Entre

Inspiration til indretning af entré

Hyggelig & Stilfuld

Indretning af entré

Entré indretning kan virke som en udfordring når man har med små rum at gøre. Især små entréer i lejligheder kan være vanskelige at få inspiration til. Men med bare få små møbler kan entréen gå fra at være tom og uinspirerende til at være hyggelig og stilfuld. Der er flere forskellige overvejelser man kan tage i sin lille entré, det kunne f.eks. være gulvtæpper, knagerækker, spejle, skoskabe og planter i flotte urtepotteskjulere. Disse ting hjælper med at få entréen virker struktureret og indbydende.

Skab en hyggelig stemning i entréen

Det er værd at gøre brug af personlige udsmykninger når du indretter din entré, f.eks. en unik dørmåtte eller et flot vægur. Små hylder til væggen belagt med pynteting skaber en hyggelig stemning i hjemmet.

En flot farve på hoveddøren kan bidrage positivt til at skabe en hyggelig stemning, selv i små entréer. Vær kreativ! Selv billige og gamle genbrugsting kan være smukke i den rette konstellation. Et enkelt møbel med en flot stærk farve; pink, gul, turkis – kan skabe en god stemning i entréen, selv hvis der ikke er mange genstande.

Billede af en flot, simpel og minimalistisk entre
Billede af en flot entre med en mørk trædør
Billede af en flot og simpel entre med en buet dør og et otte kantet tæppe
Billede af en væg i entreen der er pyntet med plantekasser og er flotbelyst af en designer lampe

Gode tips til en flot entré

Har du svært ved at indrette entréen? Så kan du med fordel bruge nogle flotte lamper så der kan komme noget flot lys ind. Du kan også hvis du er i gang med at istandsætte overveje et vindue, enten for sig selv eller i døren, da dette også kan skabe meget lys. Entréen kan være svær at indrette, men spejle kan have en fed illusion, da det både kan være praktisk inden man skal ud ad døren, og få rummet til at virke større.

For at skabe et hjemligt præg, kan man placere et lille bord eller en stol, da den også kan være praktisk til at tage sko af og på. Planter eller blomster kan være en god løsning, da de kan skabe en masse liv og hyggelig stemning.

Skab en unik entré med genbrug

Det kan være en god idé at være kreativ og tænke ud af boksen da selv billige og gamle genbrugsting kan være en smuk konstellation. Det kan både være malerier eller gamle fotografier kan give entréen et unikt præg eller en hyggelig atmosfære. Det er derfor også vigtigt at, have kontraster med i sine overvejelser. Da det kan skabe kvalitet og dybde i rummet, ved f.eks. at kombinere forskellige teksturer eller farver.

Entréen er som ofte et af de første rum man træder ind i, uanset om det er entré til din lejlighed eller til dit sommerhus, så det er godt at have opbevaringsmuligheder til forskellige ting som sko, jakker, tasker og for det dansk vejr paraplyer. Dette kan skabes gennem hylder, skabe eller en ottoman til opbevaring.

4 gode råd til praktisk entré indretning

1. Opbevaring skaber plads

Der er en del ting man kan gøre for at få meget opbevaring i sin entre. Én af de første ting man kan overveje er at placere et lille bord eller en skænk til bland andet nøgler, post og andre småting, man ofte bruger i entréen. Man kan også bruge skohylder eller skoskuffer til at organisere skoene i entréen. Derudover kan man indrette med en kommode, da den kan bruges til både at opbevarer og organisere ting som hatte, handsker og cykelhjelme, også kan den også være meget dekorativ.

2. Farver skaber liv og dynamik

Det er vigtigt at vælge de rigtige farver i entréen, da de har stor indvirkning på den atmosfære og stemning, der skabes i et rum. Det er især også vigtigt at man vælger de farver som passer til din personlige stil og som du kan lide.Her er nogle forskellige forklaringer på hvad farverne kan skabe:

  • Nuancer at grøn og blå skaber en følelse af ro og afslapning, og farverne er forbundet med naturen.
  • Beige, grå og hvid kan skabe en følelse af renhed og elegance, og de kan også bruges som en neutral baggrund for andre farver.
  • Lyse farver som orange, gul og rød skaber en følelse af energi og liv, men kan dog være overvældende i entréen.
  • Hvis man bruger kontrastfarver, som f.eks. hvide vægge og mørkt trægulv, kan man skabe en følelse af interesse og dynamik.

3. Belysning er flot og praktisk

For at skabe en flot belysning i entréen, så er der et par ting man kan overveje. Tænk over hvad entréen skal bruges til, er der nogle områder man skal bruge mere end andre, og hvad de skal bruges til. Hvis du gerne vil have almindeligt og bred belysning så kan man bruge loftlamper eller naturligt lys i form af f.eks. vinduer. Hvis du derimod gerne vil have fremhævet bestemte områder eller funktioner i rummet, kan spotlights eller væglamper ville være en god løsning.

4. Stumtjenere er dekorativt og funktionelt

En stumtjener kan være svær at få plads til i sin entré. Det kan derfor være en fordel at bruge den mere dekorativt, ved blandt andet at placere den på en hylde eller et bord, eller ved at hænge den op på væggen. Det er vigtigt at være kreativ og tænke ud af boksen, da en stumtjener kan bruges til mere end bare tøj og sko. Den kan også bruges til smykker, nøgler eller andre småting der ofte bruges i entréen.

Billede af en lille flot indrettet entre, med et lille bord og to retro lamper
Billede af en flot entre med marmor gulve og to ens skænke

Læs mere om boligindretning i vores blog

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Baby uro

Baby uro

Uro til baby Uro til babyer kan du hænge over tremmeseng, kravlegården, barnevogn eller puslebordet.…

Bålsted i haven

Bålsted i haven

Regler for en bålplads i haven Hvis du er i gang med at bygge nyt…

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…

Andre spørger også om

Scroll til toppen