Hjem » Boligstil » Nordisk stil

Alt om nordisk indretning

Guide til smukke skandinaviske hjem

I Skandinavien er vi kendt for den nordiske stil som inddrager planter og planteholdere, gør brug af minimalistiske elementer og får hjemmet til at virke hyggeligt og samtidig stilrent. Nordisk indretning kan bruges i alle hjemmets rum; soveværet, stuen, badeværelset og endda børneværelset. Dansk design og nordisk indretning går hånd i hånd i nyere tid, og er blandt de mest udbredte indretningsstile i Danmark.

Nordisk stil står i kontrast til bohemestilen, som på mange måder ligner hinanden, men også er meget forskellige. Mens bohemestil beskæftiger sig med det kreative udtryk, omhandler nordisk stil i højere grad struktur og rene linjer. Art deco stilen, med dens tunge farver og mønstre, og den nordiske stil ligger langt fra hinanden visuelt. Disse to stilarter vil typisk ikke virke særligt godt sammen, så vælg én og hold fokus til det.

Med nordisk indretning forsøger man at drage den smukke nordiske natur indenfor, som en slags hyldest til naturen. Tapeter med naturmotiver, realistiske plastikplanter og lammeskind på gulvet, er genstande som kan bidrage til at iscenesætte den nordiske stil i hjemmet. Brug med fordel feng shui indretningsreglerne i smukke nordiske soveværelser, og få fornyet energi til hverdagen.

Hyggelig nordisk stue med nipsting, bøger og planter.

Nordiske farver og lys i hjemmet

Indretning i den nordiske stil kan tilføjes med flotte naturfarver. Især brunlige og grønne nuancer er gode til at opnå netop denne stil. Man skal dog passe på med ikke at bruge farverne alle steder, da de helst skal skabe kontrast. Luk lyset ind med den nordiske indretning – det er vigtigt at alle rum virker lyse og indbydende. Hvide vægge, lyse møbler og lette lyse gardiner kan skabe den klassiske ny nordiske boligindretning.

Kontraster er et vigtigt element i den nordiske indretning. Kontraster anvendes til at skabe en interessant ”pop” i rummet. Dette kan man gøre ved at blande farver og materialer i lyse og mørke nuancer, derved skabes en flot og dramatisk effekt. Tapet kan bruges til at bringe naturen indenfor i hjemmet, for at skabe illusionen af natur. Man eksempelvis bruge et motiv af træer på en enkelt væg, for at skabe et flot blikfang. En anden mulighed er at dekorere med naturbilleder, udstoppede dyr eller lammeskind.

Vælger man at bygge ny bolig i dag, kan den nordiske indretningsstil være et rigtig godt valg. Det rustikke og hyggelige element går godt med både moderne nybyg og ældre boliger, takket være det store fokus på naturen og hyggen.

Nordisk minimalistisk stil

Man kan ikke undgå at komme til at snakke om den minimalistiske indretningsstil, når man nævner den skandinaviske indretning. Det er kendetegnet ved nordisk design, at indretningen holdes simpel og at man undgår for meget nips her og der. Man kan i stedet bruge enkle elementer som skaber “wow faktor” og personlighed i rummet.

Et af de vigtigste ting at huske, er at bruge masser af naturlige materialer i indretningen. Stole, borde og dekorationer i smukke træmaterialer er med til at bringe udendørs indendørs. Dette bringer også masser af varme og liv til boligen.

Nordisk minimalistisk stil

FAQ

Scroll til toppen