Hjem » Inspiration » Kontor

Inspiration til indretning af kontor

Ro og fordybelse

Gode tips til indretning af kontor

Flere ting gør sig gældende når det kommer til at indrette kontoret optimalt. Målet med kontorindretningen er at skabe et rum hvor man kan føle sig afslappet og motiveret til at møde op hver dag. Det første og nok vigtigste råd at give er at sørge for god belysning på kontoret, dette inkluderer også naturligt lys. Lamper i en simpel stil, eksempelvis sort farve, kan virke som en fed indretningsdetalje på kontoret. Husk at købe nok til at oplyse hele rummet.

Smukke grønne planter og stilfulde planteophæng kan være med til at skabe en hyggelig atmosfære på kontoret. De hjælper både til at indføre liv og farve, men også til at rense luften for støv og bakterier. Duftpinde med lækre dufte kan også hjælpe til at holde rummet friskt. Det kan selvfølgelig også være en fordel at vælge plastikplanter som ikke kræver vedligehold.

Udvid din hjemmearbejdsplads

En enkelt væg på kontoret med en frisk farve kan være med til at skabe liv. Det kunne være virksomhedens eget logos farve for at skabe personlighed. Reoler som rumdelere kan være en fin måde at opdele kontoret på, samtidig med at det fungerer som en god indretningsdetalje.

At arbejde hjemmefra er en stigende tendens i vores samfund, dette kan man også se i den måde vi indretter hjemmekontoret på. Man behøver ikke længere være bange for at tilføre et personligt præg ved sin kontorplads; det kan være en lille nipsting som man holder af, en plakat med betydning eller en lille kaktusplante i en oval krukke.

Det sidste råd er at skabe et hyggeligt velkomstområde til gæsterne. Dit velkomstområde kan være med til at få gæsterne til at føle sig velkomne når de ankommer. Et lille hyggeligt område hvor de kan nyde en kop kaffe, og sidde ned indtil mødetidspunktet, giver gæsten et godt førstehåndsindtryk.

Billede af et hyggeligt hjemmekontor med en kongeblå billedvæg
Billede af et kontor med fine planter på hylder med en hvid væg baggrund
Billede af et hyggeligt hjemmekontor med boheme stilart
Billede af et hjemmekontor med en masse opbevaring

Sådan får man et hyggeligt hjemmekontor

Vores arbejdsmetoder, har de seneste par år været i forandring. Fleksible mødetider og flere hjemmearbejdsdage har gjort, at hjemmekontoret er blevet et vigtigere rum i boligen.

Selv hvis du har et 9–17 job på kontoret, kan det være rart at have en lille arbejdsstation i hjemmet, hvor man kan afkoble og få ordnet småtingene ved computeren. Indretningen af hjemmekontoret er vigtig, så man kan føle sig godt tilpas mens man arbejder. Overvej ting så som: Lysindfald, komfort, opbevaring, skærm og hyggefaktor ikke mindst.

Nipsting og god opbevaring

Et hæve sænkebord til hjemmekontoret kan være med til at formindske ryg – og skuldersmerter, hvilket kan give en smart indretning.

Brug gerne lyse stofgardiner med let gennemsigtighed, da dette skaber ro omkring arbejdet. Små hyggelige nipsting til hjemmekontoret, som har en særlig betydning for ejeren, er med til at bringe kontorpladsen i balance. Små skabe med skuffer, kurve og æsker til opbevaring sikrer, at alting ligger på sin plads. Et lille skrivebord med en vintage lampe og fletkurv til en lille plante kan være med til at bringe hjemmekontoret sammen. Har man ikke mulighed for at placere sit hjemmekontor op ad en væg, kan man med fordel gøre brug af en rumdeler. Det kan være en form for hylde eller et smalt bord.

Hvad er ergonomi?

Har du svært ved ergonomien, hvad det indebærer og hvorfor det er vigtigt for dig og din krop? Vi har her samlet et par gode råd til hvordan man kan få det ergonomisk godt. Der er nogle forskellige produkter du kan ændre på, så du kan have det ergonomisk godt på kontoret, blandt andet kontorstole, skrivebord, tastatur og mus. Disse produkter er tilpasset menneskets anatomi, og det kan derfor være vigtigt at prøve nogle forskellige produkter inden man køber dem. Det kan være forskelligt hvordan produkterne passer netop dig og din krop.

Justerbarhed er en ergonomisk faktor man skal overveje, da det er vigtigt at kunne justere en arbejdsplads, så den passer til ens krop og bevægelser. Det kan for eksempel være justerbart skrivebord eller kontorstolen.

Skab et dedikeret arbejdsområde

Kropsstilling er en vigtig del af ergonomien, da det er vigtigt at skifte mellem forskellige kropsstillinger for at forhindre træthed, kedsomhed og for at undgå at belaste bestemte dele af kroppen.

For at opretholde ergonomien er det også vigtigt at have et dedikeret arbejdsområde, hvor du kan koncentrere dig om dine arbejdsopgaver. Det er dog også vigtigt at holde pauser og at bevæge sig rundt, så man kan holde fokus og være produktiv.

Billede af et hjemmekontor med en computer der er ergonomisk sat op
Billede af et hjemmekontor der ikke er så ergonomisk

Udstyr til hjemmekontoret

En god printer og computer til hjemmekontoret er også en fordel, da det er rart at have værktøjer omkring sig, som man kan regne med. Hjemmekontoret behøver ikke nødvendigvis at have sit eget dedikerede rum, det vigtigste er bare at man finder et sted i boligen som man kan føle sig afslappet i. Mange vælger at indrette hjemmekontor i stuen i disse dage, hvilket kan være godt, da det bringer familien tættere sammen, også når de voksne arbejder.

Læs mere på vores boliblog

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Baby uro

Baby uro

Uro til baby Uro til babyer kan du hænge over tremmeseng, kravlegården, barnevogn eller puslebordet.…

Bålsted i haven

Bålsted i haven

Regler for en bålplads i haven Hvis du er i gang med at bygge nyt…

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…

Andre spørger også om

Scroll til toppen