Hjem » Inspiration » Bryggers

Inspiration til indretning af bryggers

Nemt & funktionelt

Funktionel indretning af bryggers

Vil du gerne have et funktionelt bryggers der er nemt at bruge? Kan det være godt at designe det til at være brugervenligt og nemt at gøre rent. Man skal huske på at et bryggers er et sted man skal vaske tøj, tørre det og muligvis opbevare det, samt have plads til rengøringsmidler og vaskemidler.

Når man skal lave eller indrette e bryggers er det ligeledes vigtigt at overveje opbevaringsmulighederne. Det kan være i form af skabe, skuffer, hylder eller reoler. Det er også vigtigt at have plads til vaskemaskine og evt. tørretumbler, og dertil også have godt med arbejdsplads, til at folde og sortere tøjet. Ligeledes er det en god idé at have et sted du kan tørre tøjet, enten tørresnor eller et tørrestativ. Til dette skal man være opmærksom på ventilationen, så tøjet tørrer hurtigt og ikke skaber fugt og lugt i bryggerset.

Sådan skaber du en effektiv opbevaring og god belysning

For at gøre det nemt at holde orden i bryggerset, kan det være en god idé at have et system for f.eks. at sortere tøjet. Dette kan gøres ved f.eks. at have en hvid kurv til hvidt tøj, en farvet kurv til farvet tøj og en tredje kurv til uld og håndvask.

I bryggerset er det rigtig vigtigt at have god belysning over sit arbejdsområde, så det er nemt at se hvad man laver. Det er også vigtigt at have godt lys i skabene og på hylderne, så det er nemt at finde det man skal bruge.

Billede af et flot minimalistisk bryggers, som er funktionelt
Billede af et lille bryggers som har funktionalitet og praktisk indrettet
Billede af et bryggers der er meget plads, praktisk og flot dekoreret

Gode tips til indretning af bryggers

Er det svært at komme i gang med at indrette bryggerset? Så ville det være en god idé at starte med at planlægge hvordan du gerne vil bruge dit bryggers, og hvilke funktioner det skal have. Skal det være et sted til at opbevare en masse ting, eller skal det bruges som et vaskerum.

Hvis du skal bruge bryggerset til både vaskerum og et opbevaringsrum, så er det altid en god idé at tænke kreativt. Det behøver blot ikke kun at være skabe, det kan også være reoler eller hylder. Dette gør det nemmere at holde rummet ryddeligt og organiseret.

Byg dit eget bryggers

Står du og overvejer at lave bryggerset om eller bygge et helt nyt? Så er valg af materiale vigtigt. Det er værd at overveje materialer som er nemme at rengøre, da rummet ofte bliver bugt som et brugsrum. Der er nogle forskellige materialer man kan bruge, det kan være fliser eller vådrumstapet, dette ville være et godt valg til væggene, og gulvet bør være slidstærkt og nemt at rengøre.

I bryggerset er det vigtigt at have god ventilation især hvis du bruger det som vaskerum. Ventilation hjælper med at holde luften frisk og forhindre mug og skimmel.

Det sidste man skal gøre i sit bryggers, er at tilføje personlige elementer, som et spejl, billeder eller en planter for at gøre det mere indbydende.

5 gode råd til bryggerset

1. Planlæg din el

Når du skal bygge eller renovere bryggers, er det en god ide at have en plan for rummets elinstallationer inden du går i gang. Et bryggers har normalt mange elektriske maskiner, heriblandt vaskemaskine og tørretumbler, og du kan risikere at mangle stikkontakter e.l. efter renovation. Det samme er gældende for afløb, hvis du f.eks. planlægger at installere en vask i lokalet. Med god planlægning, undgår du uheldige situationer som er svære af fixe når først dit nye bryggers er opsat.

2. Hvad skal fremtiden byde?

Når man bygger et bryggers, kan det være en god idé at overveje fremtiden, da et hus med bryggers kan som oftest være et sted du skal være bosat i, i lang tid. Derfor ville det være ærgerligt at 4 år efter man har renoveret sit bryggers, eller har bygget et nyt, at det skal laves om fordi der ikke var taget højde for nogle fremtidige planer, man måske allerede havde tænkt i forvejen.

3. Installér skridsikre gulve

Når du skal til at se på gulve, og har I har muligvis overvejet mange forskellige ting, dog er en vigtig ting at huske på, er skridsikre gulve. Det kan være et rum, med nogle gange mange mennesker, og våde gulve, det ville derfor være smart at have noget der kan forhindre små uheldige ulykker.

4. Energibesparende maskiner

Bryggerset kan bruges til mange ting. Bare én af tingene kan være vaskerum. Her er det altså væsentligt at have e vaskemaskine og muligvis en tørretumbler. Disse maskiner kan være meget energi krævende, det ville derfor være værd at overveje at købe maskiner der er energivenlige, for at spare lidt på elregningen.

5. Lydisolering

Hvis bryggerset bliver brugt som vaskerum eller med støjende maskiner. Kan det være en fordel enten at lydisolere, eller placere bryggerset et andet sted, hvor det ikke kommer til at være til gene for dig selv i huset eller nogle andre. Det kan for eksempel være hvis det ligger op ad soveværelset eller stuen, kan det være en god idé at lydisolere.

Billede af et minimalistisk, stilrent og praktisk bryggers
Billede af et meget lille bryggers, dog meget opbevaring og funktionelt

Manger du lidt inspiration til dit bryggers?

Læs mere inspiration her

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Baby uro

Baby uro

Uro til baby Uro til babyer kan du hænge over tremmeseng, kravlegården, barnevogn eller puslebordet.…

Bålsted i haven

Bålsted i haven

Regler for en bålplads i haven Hvis du er i gang med at bygge nyt…

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…

Andre spørger også om

Scroll til toppen