Hjem » Boligstil » Feng Shui

Alt om feng shui indretning

Ro, balance og fornyet energi

Feng shui tager udgangspunkt i gamle kinesiske filosoffer og er en teori om indretning samt arkitektur, der har til formål at skabe et harmonifyldt sammenspil mellem mennesker og omgivelser. Direkte oversat betyder feng shui vind og vand, hvilket er de to elementer som konstant former naturen.

Med Feng Shui kan man skabe en mere harmonisk tilværelse. Samtidig kan man undgå negative energier og man bliver derved mere afslappet og mindre stresset i hverdagen. Nogle tilhængere af Feng Shui indretningsstilen mener endda, at man kan opnå en bedre koncentrationsevne og mindske chancen for at få forskellige sygdomme.

Der eksisterer mange retninger indenfor feng shui og disse kan opdeles i to retninger: En asiatisk og en vestlig. Den asiatiske er baseret på traditionel kinesisk livsstil og filosofi. Den vestlige er en fusion mellem moderne vestlige ideer om arkitektur og den traditionelle feng shui. Stilarten har mange fællestræk med både den minimalistiske livsstil og den skandinaviske indretning, reglerne omkring feng shui kan derfor også sagtens benyttes i disse typer hjem.

Har du lyst til at begive dig ud i indretning med Feng Shui? Så læs med på bloggen hvor vi gennemgår 6 simple tips og tricks til indretning med feng shui.

Bord med lilla bloklys og buddahovedstatue på overflade af brun sten.
Bord med planter og bakke med forskellige krystaller.
Feng Shui lyst soveværelse med god energi

Indretningsregler for forskellige rum

Ideen bag Feng Shui er, at man kan opnå en mere harmonisk tilværelse ved at følge en række indretningsregler. Herunder har vi listet en række råd til, hvordan man kan indrette hvert rum.

Romance og afslapning i soveværelset

Soveværelset er symbolet på kærligheden og er samtidig det sted, hvor det handler om at få ladet batterierne ordentligt op til den næste dag. Derfor er det vigtigt, at det gode soveværelse er indrettet på en måde der giver ro til afslapning, så man kan få en god nattesøvn.

Ifølge Feng Shui, er det en god idé at indrette soveværelset med rolige farver og bløde tæpper og puder. På denne måde skabes der en imødekommende og rolig stemning i rummet. Man kan med fordel vælge puder og sengetæpper i farver som; beige, brun og fersken – dette støtter både intimiteten og roen i rummet.

Skab orden & harmoni i entreen

Entreen er et af de rum i hjemmet, hvor man har størst tilbøjelighed til at rode. Men det er netop entreen vi ser først når vi kommer hjem og sidst inden vi forlader den. Derfor er det vigtigt at der er orden og balance netop her, så man kan undgå unødig stress og irritation. Det er altså særlig vigtigt at entreen fremstår tiltrækkende, både for den som bor der og for gæster.

En flot hoveddør kan skabe et godt førstehåndsindtryk, allerede inden man træder ind i hjemmet. En pæn dørmåtte i en frisk farve eller med et positivt budskab kan skabe en god stemning. Planter i entreen er med til at skabe frisk luft og energi i rummet. Det er vigtigt at alt overflødigt rod så som overtøj og sko, er pakket pænt væk i skabe eller kommoder, så energien i rummet kan flyde igennem uforstyrret.

Feng Shui simpel entre med friske farver
Indretning med feng shui stue

Luk lyset ind i stuen

Farvevalget til stuen afhænger i nogen grad af, hvad man gerne vil have ud af rummet. Naturfarver sikrer en rolig stemning i feng shui stuen, mens farver som rosa eller lilla kan bidrage til intimitet og romance. Lys er vejen til at skabe energi, derfor er det vigtigt at give plads til det naturlige lys, med lette gardiner eller rullegardiner og helst store vinduer. Man kan bruge gennemsigtige gardiner i lyse farver, hvilket sørger for at lyset kan komme ind i rummet.

Man kan desuden placere sin sofa, så den står stabilt ved væggen. Det kan være en god idé at vælge farver til sofapuder i fersken/lyserød, lysegrøn eller beige, hvilket er med til at sikre harmoni og ro i stuen. Rod og nipsting skal helst pakkes pænt væk i skabe eller på hylder, så energien i rummet ikke bliver forstyrret af kaos.

Energi & ernæring i køkkenet

I Feng Shui indretningen er udgangspunktet for køkkenet, at det skal være lyst og luftigt da dette vil smitte af på madlavningen. Køkkenet symboliserer desuden rigdom, og fungerer som samlingspunkt for familien. Gå efter lyse farver så som gul, hvid og orange, samt en god mænge naturligt lys. Det er vigtigt at rydde op og holde orden i køkkenet, samt at undgå mørke hjørner.

Har man lyst til lidt hygge og dekoration i køkkenet, kan man med fordel bruge buketter eller planter – dette skaber også god energi. Sørg desuden for at have god belysning i køkkenet, både for funktionaliteten og for at skabe en harmonisk atmosfære i rummet.

Feng Shui køkken med energi til ernæring
Feng Shui hjemmekontor med lys og struktur

Fokus & hygge i hjemmekontoret

Hvad enten du har et rigtigt hjemmekontor, eller bare har indrettet et lille hjørne af rummet, så symboliserer hjemmekontoret karriere og aspirationer for fremtiden. Det vigtigste er at sørge for god belysning samt godt udsyn over døre og vinduer i rummet.

Sørg for at holde orden og at opbevare så mange ting som muligt i skuffer, eller på hylder, når de ikke er i brug. Giv gerne dit hjemmekontor personlighed, med eksempelvis plakater, kollager på opslagstavler, og grønne planter som skaber energi og liv. Få flere tips til indretning af kontor på indretningssiden.

Feng shui som livsstil

Har man et ønske om at styrke fællesskabet i familien, sætte ild til kærlighedslivet – og bedre økonomien, så kan man overveje at kigge på hjemmet. Ifølge feng shui, har bl.a. farverne på væggen og placeringen af sengen stor betydning for følelsen af ro og balance i både hjemmet – men også i resten af livet.

Feng Shui indretning er oplagt til dig som føler uro eller mangel på balance i livet eller hjemmet. Ved at bruge feng shui stilen kan du skabe balance i smukke, energigivende omgivelser.

Brug feng shui indretning hvis du flytter i ny bolig, og har gerne vil få en god stemning i de nye omgivelser.

Du har brug for Feng Shui i dit liv hvis:

  • Du lige er flyttet og ikke har fundet dig helt til rette i dit nye hjem.
  • Du ikke trives helt i dine omgivelser, og din søvn påvirkes af uro og vågne nattetimer.
  • Du føler at ubalancen er større end balancen i livet.
  • Du får ikke energi af dine omgivelser, og føler modstand i dit liv.

FAQ

Scroll til toppen