Hjem » Boligstil » Art Deco

Alt om art-deco indretning

Luksus, eksklusivitet og geometriske former

Art deco stilen udsprang som en designstil i 1920’erne og 30’erne, og er typisk karakteriseret ved brugen af geometrisk formede møbler. Stilen repræsenterede modernisme i form af design og mode, samt rigdom og elegance. Art deco arkitekturen beskæftiger sig ligeledes med det geometriske, bl.a. gennem brugen af runde vinduer.

Art deco adskiller sig fra andre stilarter så som minimalismen og den nordiske stil, i dens brug af overdådige møbler og geometriske tapeter. Hvor feng shui indretningsstilen beskæftiger sig med ro og energi, handler art deco i meget højere grad om at fremvise hvad man har for omverdenen. Den hyggelige boho stil og art deco stilen, er nok så forskellige som boligstile kommer. Bohemestilen og art deco adskiller sig meget, da boho på ingen måde bekymrer sig om det materialistiske.

Art deco indretning i hjemmet
Art deco inspireret stue med mørke farver og billeder med mønstre.

Art deco møbler

I boligindretningen er de geometriske former et af de største kendetegn, og kan bl.a. faciliteres gennem brugen af formede art deco lamper, stole og vaser. Tapet med geometriske mønstre er også en klassiker. Art deco er en designstil der spiller på det luksuriøse og ekstravagante, derfor er der ingen grund til at spare på krudtet.

Samspillet mellem flere forskellige formede art deco møbler, skaber et interessant spil i rummet. Formede spejle og vinduer, kan sammensættes på interessante måder. Runde spejle og vinduer er især meget moderne lige nu inden for art deco og er med til at styre geometrien i hjemmet.

Oplyste neonskilte kan oplyse hjemmet og virke som et rigtigt statement i rummet. Et personligt neonskilt med navn eller lignende, kan være med til at trække det personlige element ind i art deco-stilen. Art deco plakater og kunstværker med dyremotiver er stadig en sikker vinder i 2022.

Art deco farver og materialer

I art deco-stilen omfavnes de vilde farver i stor stil, især pastelfarvepaletterne er moderne lige nu. Luksuriøse materialer så som marmor, messing og guld er med til at fremhæve elegancen i hjemmet. Kontrasterne mellem farver og materialer er i højsædet her, og er med til at skabe et sofistikeret rum. Art deco tapet med naturmotiver, eksempelvis blade, bliver også brugt meget i denne stilart.

Møbler med bløde runde former, det kan være stole eller borde eksempelvis, gennemsyrer mange af de ikoniske art deco- bygninger slangs Ocean Drive i Florida. Disse kan være med til at gøre rummet blødere og mere hyggeligt.

Elegeant art deco inspireret stue

Art deco – D.I.Y

Art deco er en luksuriøs stil og derfor ofte dyr, men der er nogle tricks der kan hjælpe til at gøre stilen mere tilgængelig. Har du ikke allerede vaser eller figurer i guld, kan man købe spraymaling, til at give de gamle ting et lille ansigtsløft. Billige små spejle, vaser eller lysestager i guld, kan give boligen en mere luksuriøs stemning med det samme.


FAQ

Scroll til toppen