Hjem » Inspiration » Stue

Inspiration til indretning af stuen

Familiens samlingspunkt

Stuen er samlingspunktet for familien, derfor er især dette rum vigtigt at indrette optimalt. Her har vi samlet en række tips til indretning af stuen, så du kan få inspiration til din stue, uanset om den er lille, stor eller firkantet.

Stuens design skal danne rammen om alle de hyggelige stunder med familien. Uanset om man vælger den franske landstil, eller en mere moderne indretningsstil til stuen, er det vigtigt at det gøres konsekvent. Vægfarven til stuen skal helst komplimentere den stil man går efter, ligeledes skal resten af stuens indretning.

Hvis du har brug for vejledning til valg af indretningsstil til stuen, eller boligstile mere generelt, så læs med på vores boligstilside. På vores spændende side om indretning kommer vi med flere ideer til indretning af mange forskellige rum. Vil du vide mere om indretning af eksempelvis altan eller kontor, har vi detaljerede beskrivelser om netop disse emner.

Stue fint indrettet med grå møbler, træbord og en flot pejs.
Elegante sofaer i stue med brune naturfarver.

Skab en hyggelig stue med disse møbeltyper

Stuen er et af de rum i huset som har flest indretningsmuligheder, derfor er det her vi virkelig kan være kreative. Det kan derfor også virke overvældende at gå i gang med indretningen af stuen, men frygt ej! Vi har samlet en række gode råd om valg af møblement.

Møblerne i stuen er selvfølgelig afgørende for stemningen i rummet. Skal det være store flydersofaer eller lette elegante småsofaer? Skal der være masser af vægpynt og hvordan skal opbevaringen klares?  Når du vælger møbler til stuen, kan det være vigtigt at overveje, hvilken funktion den har for dig. Skal stuen være et roligt rum, hvor man slapper af og fordyber sig? I så fald kan man have en lækker lænestol og en stor reol med rigeligt af plads til bøger.

Pynteting skaber atmosfære i stuen

Pynteting i stuen kan være med til at skabe en rigtig hyggelig stemning. Dekorationer såsom keramik, billeder, lysestager eller plakater, kan gøre stuen mere stemningsfuld på kort tid. Hylder med små planter, bøger og lys, kan give rummet det lille ekstra pift, hvis man synes at væggene er lidt for tomme.

Et smukt nybygget hus et perfekt tidspunkt at investere i en masse ny pynt til stuen. Hav det sjovt med det og gå amok med lysestager, vaser og planter, det er ikke hver dag man får mulighed for at arbejde på et helt blankt canvas.

Pynteting i stuen, fine bloklys, magasinener og en lille plante.
Personlig stue med mærkeblå tapet

Sådan skabes den elegante og personlige stue

Et flot tapet, en personlig billedvæg og smukke gardiner kan alle være med til at give stuen et interessant look. Opbevaring og skabe til stuen skal passe ind i boligens stil, og bruges til at gemme alt det overflødige væk i hverdagen. Hvis man er villig til at bruge lidt ekstra på stueindretningen, kan man med en new yorker væg virkelig skabe et flot industrielt og elegant udtryk til stuen.

Indretningstips til forskellige stuetyper

Det kan være svært at vide, hvordan man skal tackle stuens indretning, afhængig af hvordan den er formet. Der kan være stor forskel på den optimale indretning af en lille stue vs. en stor stue. Vi vil nu gennem gå en række indretningsmuligheder.  

Fin lille firkantet stue med gulvtæpper og sofa i matchende beige farve.
Flot lille stue i nordisk indretningsstil

Ideer til indretning af lille stue

Har man en lille stue, er det vigtigt at prøve at åbne op for lyset i rummet. Sørg for at vinduerne ikke er blokeret af tunge mørke gardiner som stjæler det naturlige lys. Sørg samtidig for at belysningen i stuen når ud til alle kanterne. Gå efter små elegante sofaer og lænestole i modsætning til store tunge hjørnesofaer som stjæler for meget plads.

Er man heldig nok til at have en lille stue i forlængelse af en spisestue, kan man overveje at bringe dem sammen ved at sætte en stor flot glasdør imellem. Er man nødsaget til at have stue og spisestue i ét, kan det være oplagt at vælge et lille rundt spisebord. En lille brændeovn, taktisk placeret i hjørnet af rummet, kan skabe den hyggeligste sommerhus-vibe i stuen.

Boligindretningen af den lille stue kan være svær hvis man har et stort tv fra tidligere bolig, overvej derfor at skalere ned så tv’et passer til din tv-stue. Små kvadratiske stuer kan sagtens gøres hyggelige ved hjælp af ovenstående tips.

Ideer til indretning af stor stue

Store stuer kan gøres stemningsfyldte ved at udnytte pladsen godt. Køkken og stue i ét, hvis dette er muligt, kan yderligere åbne pladsen op, og give et hjem der virker frit og elegant. Har man en aflang stue, kan man vælge store hjørnesofaer, hvor hele familien kan slappe af i fællesskab.

Indretning af stuer med store vinduer giver plads til at eksperimentere med flotte farvede eller gennemsigtige gardiner. Spisepladsens indretning i stuen kan gøres mere overdådig med firkantede træborde og smukke stole til hele familien plus besøgende gæster.

Stor flot stue med elegante møbler og luksuriøs til.
spisestuen i stuen

Skøn spisestue inspiration

Spisestuen er familiens samlingspunkt, der hygges og spises god mad. Din spisestue er altså et af de vigtigste rum i hjemmet. Her er det utroligt vigtig at skabe en god atmosfære.

Det er ofte ved spisebordet at man har tid til at høre om hinandens dag og få vendt hverdagens begivenheder. Samt her holder man middagsselvskaber og har hyggeligsamvær. Det er derfor vigtig at din spisestue skaber hyggelige og funktionelle rammer for familien.

Ligegyldigt om du bor på få kvadratmeter md spiseplads i din stue indretning eller i køkken indretning. Vi giver derfor de bedste råd og ideer til indretning af din spiseplads med belysning, borddækning, puder og indretningstrends

Læs mere om stuesindretning her

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

okt 3, 2022

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

aug 30, 2022

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

aug 29, 2022

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Inspiration til valg af lamper til stuen

Inspiration til valg af lamper til stuen

feb 28, 2022

Valg af loftslamper og væglamper til stuen Flotte loftlamper til stueindretningen, kan være med til…


Andre spørger også om

Scroll til toppen