Hjem » Inspiration » Terrasse & altan

Inspiration til indretning af terrasse og altan

Hyggelige og simple terrasser og altaner

Hvordan indretter man en altan?

Indretningen af altan er normalt ikke det første man tænker på når det kommer til boligindretning, da det teknisk set ligger ”uden”  for boligen. Ikke desto mindre kan indretningen her, med et par simple ændringer, blive rigtig hyggelig og hjemlig. Inspiration til altanindretningen kan være svær at finde, derfor kan man vælge at læse med her.

Små smalle altaner kan gøres funktionelle, med brugen af små runde borde. Lanterner og små lys bidrager til en behagelig stemning når solen begynder at gå ned på de lune sommeraftener. Har man pladsen, kan en liggestol dekoreret med puder og tæpper være det perfekte sted at nyde en god lydbog og en kop the. Brugen af møbler i træmaterialer som for eksempel pallemøbler, med hynder i flotte farver og bambusmøbler forbinder indretningen med naturen, hvorved der skabes en rolig stemning på altanen. Det er som regel en god idé at matche materialer. Dvs. at hvis der bruges en træbænk ét sted kan dette med fordel benyttes på resten af altanen også. Derved skabes der en holistisk oplevelse hvor tingene matcher på en fed måde.

Billede af en altan med en flot pileflet stol og en palme plante
Billede af en naturlig rund terrasse med en bålplads i midten
Billede af en overdækket terrasse med sorte flotte minimalistiske møbler

Indretning af terrassen

Synes du det er svært at indrette og dekorer din terrasse? Det kan være svært, der kan både være mange og få kvadratmeter at gå i gang med. Derfor har vi et par gode råd til hvordan du kan komme i gang med at få dekoreret og indrettet din terrasse. Du kan dog med få ændringer, få din terrasse til at shine i forhold til din nabos terrasse.

Når du begynder at dekorerer din terrasse, er der nogle forskellige ting du skal være opmærksom på.

Først skal du overveje hvad materiale din terrasse skal bygges af eller hvad den allerede er bygget af. Det kan være træ, komposit, sten eller fliser, alle materialer er populære, vælg derfor det du synes passer bedst din stil. Derefter kan du planlægge dit layout af din terrasse, det kan være placeringen af møbler og eventuelle grønne områder.

Dernæst skal du sørge for at din terrasse er godt drænet, så du undgår vandansamlinger under eller på terrassen. Du kan med fordel også bruge belysning til at fremhæve interessante områder og skabe en hyggelig atmosfære om aftenen.

Nu skal du til at vælge planter og blomster. Dette vælger du efter hvad der passer bedst til stilarten – se længere nede hvad din stilart er – du kan plante planterne i krukker eller i jorden for at skabe et smukt og farverigt miljø.

Til sidst skal du vælge de rigtige møbler og det tilbehør der hører til, for at fuldende terrassen og skabe et behageligt og indbydende miljø.

Derudover kan man bruge sine sommeraftener omkring en bålplads i haven.

Terrasser, altaner og stilarter

Der er mange måder at dekorerer din terrasse og din altan på, og vil du gerne ramme den samme stilart du har indenfor? Så har vi her beskrevet nogle forskellige stilarter du kan bruge på din terrasse of din altan, som også passer til di hjem.

Den første stilart er en klassisk. Her udformes terrassen oftest af træ og har et enkelt og elegant design. Møblerne du vælger, er typisk klassiske og tidløse, og farverne er neutrale.

Moderne stilart, er en terrasse der ofte er lavet af kompositmaterialer eller fiser og har et minimalistisk design. Møblerne er typisk moderne og funktionelle, farverne er ofte sort, hvid eller grå.

Den næste stilart er landstil, denne stilart har typisk et naturlig og rustikt look med træmøbler og jordfarver. Planterne og blomsterne er ofte brugt for at skabe en hyggelig og kreativ boheme atmosfære på terrassen.

Tropisk stil, er en terrasse der ofte er bygget af træ og fliser, og har et farverigt og livligt design. Møblerne er som oftest lavet af træ og kurve, og planerne er brugt for at skabe en tropisk atmosfære på terrassen.  

Den sidste og meget flotte stilart er zen stil, er generelt lavet af sten eller fliser og har et enkelt og minimalistisk design. Møblerne er ofte simple og funktionelle. Planter og blomster er brugt for at skabe en rolig og afslappende feng shui atmosfære.

Du kan vælge lige den stil der passer dig, og du kan selvfølgelig også mixe dem, hvis du synes der er flere der passer til lige netop din terrasse.

Billede af overdækket terrasse med minimalistiske møbler
Billede af en naturlig altan, med plantekasser på væggen og flettede møbler

Mangler du inspiration til din altan?

Læs mere på vores boliblog

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Inspiration til en flot borddækning

Borddækning: Sådan dækker du et flot bord til din fest En smuk borddækning med flot…

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile

Puder i forskellige former og stile Der findes et hav af forskellige stile og størrelser…

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude

Inspiration til at vælge din kommende pude Skal du til at vælge en ny pude…

Baby uro

Baby uro

Uro til baby Uro til babyer kan du hænge over tremmeseng, kravlegården, barnevogn eller puslebordet.…

Bålsted i haven

Bålsted i haven

Regler for en bålplads i haven Hvis du er i gang med at bygge nyt…

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…


Andre spørger også om

Scroll til toppen