Hjem » Inspiration » Badeværelse

Inspiration til indretning af badeværelse

Stil og funktionalitet

Indretning af et personligt badeværelse

Indretningen af badeværelset handler om mange af de samme ting som de øvrige rum i hjemmet. Indret med personlige eller unikke ting, der afspejler ejerens personlighed og skaber kant. Det kan være alt fra specielle skuffehåndtag, håndklæder eller en sæbedispenser. Hvad enten man har et lille eller stort badeværelse, er det nemt at få din unikke stil repræsenteret i indretningen af badeværelset.

Badeværelsets design kan have en luksuriøs art-deco stil, en rolig minimalistisk stil eller naturinspireret nordisk til – retro, rustikt og hyggeligt. Moderne badeværelser i hvidt marmor, trækabinetter og hvide håndvaske er populære i 2022. Eksklusiviteten ved en flot badekåbe og løvefodsbadekar er lige så fabelagtig som nogensinde.

Ifølge feng-shui stilarten skal badeværelset helst holdes lyst og rummeligt. Dette giver en god energi og balance i badeværelset hvor renlighed og ro er i fokus. Pynteting til badeværelset såsom spejle, bloklys og planter kan give badeværelset det lille ekstra der mangler. Mangler du inspiration til badeværelset så læs med herunder hvor vi gennemgår indretningen af små badeværelser.

Smukt badeværelse med badekar.
Smukt badekar

Smukt badekar

Badekar Løvefødder

Badekar Løvefødder

Lyserrød toilet

Lyserrød toilet


Tips til indretning af små badeværelser

Når det kommer til indretning af et lille badeværelse er der et par simple huskeregler der kan gøre indretningsprocessen lidt nemmere. Læs denne sektion grundigt igennem hvis du overvejer at renovere et lille badeværelse. Sørg for at skabe så meget lys i rummet som muligt, dette får dit rum til at være mere indbydende og større.

Brug med fordel lyse materialer, da mørke vil få badeværelset til at virke mindre og mere klaustrofobisk. Små badeværelser kan være lige så hyggelige og personlige som store badeværelser, det handler blot om at bringe de små nipsting i spil. Planter, lys, håndklæder, lamper og lignende kan alle være med til at præge stilen på badeværelset.

Skal man til at bygge en helt ny bolig, er det selvfølgelig en god ide at allokere god plads til badeværelset, og samtidig sørge for store vinduer. På denne måde undgår man trængsel ved håndvasken om morgenen.

Inspiration til badeværelset

Badeværelsesindretningen behøver ikke at være kompliceret – indret simpelt og skær ned på det overflødige rod. Flotte små badeværelser findes i et utal – brug med fordel nedtonede, naturlige farver og materialer i træ og bambus hvis den nordiske stil er noget der inspirerer dig. Indretning med skråvægge behøver ikke at være et minus – det er hvad man gør det til. Toilet indretningen kan forstærkes med en pæn toiletbørsteskjuler og ved noget så simpelt som at gemme rengøringsmidlerne væk i et skab. Placer et lille skab under vasken på badeværelset, det er både en flot del af indretningen men opfylder også det funktionelle aspekt.

Smalle og aflange badeværelser kan virke som en udfordring, men de samme regler gælder som andre små badeværelser. Sørg for at skabe lys, rydde grundigt op og dekorere med specielle genstande. De københavnske mini badeværelser kan forbedres med en gang lyst fliseværk eller maling og med den rette belysning. Heldigvis kommer mange toiletter i dag med indbygget håndvask, hvilket kan hjælpe med at spare gulvplads.

Vi håber disse tips har givet dig nogle ideer til indretning af dit lille badeværelse. Leder du efter ideer til andre rum? Kig med på vores side om indretning hvor vi har tips til mange slags rum.

Smukt badekar

Smukt badekar

Badekar Løvefødder

Badekar Løvefødder

Lyserrød toilet

Lyserrød toilet


Læs mere om badeværelsesindretning her

Dryppende vandhane

Dryppende vandhane

Sådan reparerer du en dryppende vandhane Her får du en guide til hvordan man lukker…

Få inspiration til valg af badeværelsesfliser

Få inspiration til valg af badeværelsesfliser

Få inspiration til valg af badeværelsesfliser Valg af fliser til badeværelset er et af de…

Andre spørger også om

Scroll til toppen