Hjem » Boligstil » Boheme

Alt om boheme indretning

Kreativitet, hygge og afslapning

Boheme indretningen er oftest forbundet med frisindede, kreative, eventyrlystne og spirituelle sjæle. Kan man identificere sig med en eller flere af disse karakteristika, er boheme indretningen sandsynligvis et godt match.

Boheme kan implementeres i alle hjemmets rum, i en hyggelig stue såvel som på små badeværelser, store soveværelser og endda i børneværelsesindretningen. Det handler især om at man omgiver sig med personlige ting, der inspirerer og skaber hygge. 

Man kan typisk kende boho indretningen, med dens kraftige farver (især rød), brugen af forskellige mønstre, flet, træværk, planter og generelt mange nipsting rundt omkring. Til trods for, at vi gerne vil have personlige og hyggelige hjem, har mange stadig brug for den mere enkle indretning hvor alting har sin plads.

Gør hjemmet hyggelig med boheme

I køkkenet kan man omfavne bohemeboligstilen, ved at gøre brug af åbne hylder med smuk keramik, trækabinetter, skærebrætter og olier m.m. Det gælder om at skabe en rolig og uformel stemning, der indfanger glæden ved madlavningen og æstetikken. Man kan desuden bringe luksus bohemeindretningen i spil, ved at gøre brug af mange planter og flotte dybe farver. Man kan tilføre elegante art-deco dekorationer, for at skabe en luksuriøs stil i rummet.

I stuen giver det rigtig god meningen at tage fat i bohemeindretningen. Elementer så som, stribede lænestole, fletkurve, pyntepuder med mønster, puffer og vægtæpper er med til at skabe den ikoniske boheme stil til boligen. I soveværelset kan man bruge puder med flotte farver og mønstre, samt tæpper til sengen. Søger man det mere morderne nordiske boheme look, kan man med fordel parre puderne med hvide vægge. Gulvtæpper er også med til at bløde rummet op, mens brugen af planter kan holde luften i rummet frisk. Nordisk bohemestil og den nordiske indretningsstil har også en del fællesnævnere, bl.a. med brugen af træmøbler og flet.

På samme måde kan resten af rummene i hjemmet dekoreres med boheme stilen, for en hyggelig og personlig stemning. Er boheme ikke lige din kop the? Så læs videre her hvor vi tager fat i nordisk stil, den simple minimalistiske stil og den energifyldte feng shui indretning.

Nordisk boheme indretning

Den nordiske indretning og boheme indretningen kan med fordel parres. Disse to stilarter komplimenterer hinanden rigtig godt, med den simple nordiske stil samt den kreative bohemestil. Lyse vægge dekoreret fint med lysestager og andre nipsting, skaber et fint mellemspil mellem det moderne og det lidt retroagtige boheme.

I nyere tid har bohemestilen smeltet sammen med den nordiske stil, hvorved den nordiske boheme indretning blev skabt. Her skærer man lidt ned på brugen af nipsting og gør brug af lysere farver, for at skabe et meld mellem det enkle nordiske og bohemen. Læs mere om nordisk stil og bliv inspireret til din egen boligindretning.

Billede af et boheme bord med et stearinlys og forskellige magasiner på.

Andre spørger også om

Scroll til toppen