Hjem » Puder i forskellige former og stile
aflang pude, stor pude, lang pude, flad pude

Puder i forskellige former og stile

Der findes et hav af forskellige stile og størrelser når vi snakker puder. Derfor kan det være svært at vælge den helt rigtige pude til din indretning. Vi giver dig et overblik over forskellige muligheder af puder og hvad de netop kan bidrage med til din komfort og indretning i hjemmet.

Du kan også læse vores blogindlæg med inspiration til at vælge din kommende pude.

Med de forskellige størrelser og stile på puder kan du læse om minimalistisk stil, boheme indretning, nordisk stil, art deco og feng shui om hvordan du kan sammensætte forskellige stilarter og skabe din egen stil i dit hjem.

  • Stor pude
  • Flad pude/hynde
  • Kæmpe puder
  • Aflang pude
  • Lang pude
  • Nakkepude
  • Oppustelig pude
  • Indiske puder
  • Marokkanske puder

Stor pude

stor pude til soveværelse indretning

En stor pude kan bruges flere forskellige steder i hjemmet. Store puder til sofaen kan fungere rigtig godt som æstetisk formål, der kan give et elegant udtryk. Samtidig med den rigtige pude, kan den bidrage til at gøre “flydesofaen” mere komfortabel og hyggelig.

Gavlpuder er store puder til sengen. De kan bruges til at have i ryggen, hvis man skal sidde op ved læsning eller til en god hyggesnak i sengen. De har derudover et æstetisk formål, da de giver soveværelset samt sengen et elegant og luksuriøst udtryk.

Du kan læse mere om indretning af soveværelset hvis du mangler inspiration til dit eget hjem.

Flad pude/hynde

flad pude udendørs puder hynder

En flad pude eller en hynde kan bruges flere forskellige steder i indretningen, både inden- og udendørs. Man kan bruge hynder på polstrede stole og på sofaer som base bag andre puder. Det er også en mulighed at bruge dem i et læsehjørne eller lave en charmerende siddeplads i vinduet eller karnappen.

Hynder kan fås i mange forskellige størrelser og faconer – kvadratiske som runde. Runde flade hynder og puder fungerer godt til dekorering af senge og sofaer. Runde puder er mere iøjnefaldende i forhold til de firkantede og er ofte de mest nyttige i dit hjem når du skal dekorere din seng eller sofa.

De runde og flade hynder eller puder skaber et udtryk af elegance og komfort i dit hjem og bruges ofte i sofaen eller i lænestolen. Du kan skabe en fin kontrast med flere firkantede puder og hynder og samtidig give et farvepræg i indretningen.

Udendørs fungerer flade hynder godt på havemøbler og har den fordel at de kan pakkes smart sammen i en hyndeboks, så man ikke behøver at slæbe dem indenfor hver dag. Samtidig kan de flade puder og hynder bruges ved din bålplads i haven. Få inspiration til at lave dit eget bålsted i haven i vores blogindlæg.

Kæmpe puder

kæmpe pude sækkepude indretning

Kæmpe puder i dit hjem kan for eksempel være sækkepuder. Sækkepuder kan bidrage til et flydehjørne eller et afslappet udtryk i indretningen, men kan også have et eksklusiv udtryk.

Sækkepuder er slidstærke og modstandsdygtige og kan snildt tåle at blive båret frem og tilbage. De går ikke i stykker af at blive spildt på og har ofte en glat overflade og er derfor nemme at rengøre.

En sækkestol kan både fås til inden- og udendørsbrug og i et hav af cover materialer såsom strækbart øko-tex bomuld, olefin fiber, teddy bomuld, kraftig polyester, kvalitetslæder, lammeskind, fåreskind og meget mere.

Du kan derved få lige den stilart du ønsker helt fra eksklusiv sækkepude i kvalitetslæder til en Buddha sækkestol til børn og teenagere.

Du kan indrette stuen med store puder. Ønsker du mere inspiration kan du læse mere om hvordan man kan indrette sin stue.

Aflang pude

Aflang pude indretning sofa pude

Aflange puder kan både fås som hovedpuder eller som pynt til seng eller sofa. Endda også til bænke eller andre møbler både inden- og udendørs.

Mange høje mennesker foretrækker en aflang hovedpude, da de kun er 30-40 cm brede sammenlignet med de normale hovedpuder der er 60 cm brede. De aflange hovedpuder er også at foretrække hvis du vender dig meget om natten, da de “følger” dig.

Aflange hovedpuder fås i et væld af materialer såsom dun, naturlatex og mange flere. Du kan endda få de aflange hovedpuder i kølende materialer som er perfekt til de varme nætter om sommeren.

Aflange puder på sofaen kan skabe et flot æstetisk udtryk og dekorativt look. De findes i mange materialer og motiver, det er kun fantasien der sætter grænser for sammensætninger og motiver. Du kan endda lave dem selv, hvis du ikke kan finde netop den ønskede aflange pude.

Lang pude

lang pude graviditet senge puder

En lang pude har mange fordele. Den kan bidrage til din søvn og krop, hvis du sover på siden. Her belastes din lænd, hofter og knæ i højere grad og den lange pude mellem benene kan afhjælpe denne ekstra belastning.

Derudover kan lange puder bruges i din indretning som pyntepuder på sengen eller i sofaen.

De lange puder er også gode for gravide. Særligt lange puder i u-form er gode for gravide, da de støtter både foran ved maven og ved lænd og ryg. Derudover kan de bruges som ammepuder efter graviditeten.

Nakkepude

nakkepude komfort under søvn for nakken

En nakkepude indebærer flere slags puder. Du tænker måske på nakkepuden man ofte ser folk have på når de er ude og flyve. Nakkepude kan også fås til både senge og sofaer, samt lænestole og andre møbler.

Nakkepuder til sengen kan sættes på gavlen og være støtte hvis man skal sidde op og læse i sengen. Den kan også være på lænestolen eller i sofaen som nakkestøtte. Man kan til nogle sofaer tilkøbe nakkepuden når man køber sin sofa i butikken eller på nettet.

Der er nakkepuder der er formet til at give støtte og komfort til nakken når du sover eller slapper af. Der findes endda nogle med sugekopper på, så du kan bruge dem i badekarret.

Oppustelig pude

oppustelig pude udendørs pude til pool

En oppustelig pude er lidt i outdoor kategorien, men om ikke andet føler vi den skal med, da du også kan have den i dit udendørsareal.

På tur i det fri er en oppustelig pude at foretrække. Dette skyldes at den er kompakt når den er tømt for luft og den derved ikke optager meget plads i oppakningen. Den kan let pustes op og giver dig muligheden for at justere mængden af luft alt efter hvor fast du vil have den.

I dit udendørs areal kan den pynte på dine havemøbler. Derudover kan du købe oppustelige puder der er vandtætte, hvis du vil bruge den i din pool. Disse kan pynte flot om sommeren og er gode til at sole sig på. De fås i mange forskellige størrelser og farver.

Indiske puder

indiske puder indendørs indretning

Indiske puder repræsenterer et bredt og farverigt univers. De kan både være nyproducerede, men kan også findes fremstillet af forskellige typer af brugte tekstiler med smukke mønstre og stærke farver.

Kantha er en broderimetode der er meget karakteristisk. Den stammer fra de indiske kvinder i de to regioner West Bengal og Odishia samt i nabolandet Bangladesh. Broderimetoden har hundrede års historie bag sig og er en helt særlig håndbrodering. De fås i forskellige former og størrelser.

De indiske puder kan også bruges som gulvpuder hvor du kan meditere, læse på den eller bare slappe af. Disse indiske puder til gulvet er ofte runde.

Marokkanske puder

marokkanske puder indretning marokko pude

Marokkanske puder er iøjnefaldende og kan være en god måde at dekorere dit hjem med flotte farver. De findes i forskellige former og størrelser og kan pynte flere steder i dit hjem for eksempel på din sofa eller i din lænestol.

Du kan vælge multifarvede marokkanske puder til dit stilrene hjem for at få lidt farve ind i din indretning. Samtidig kan du også få marokkanske puder med mere stilrene farver for eksempel hvid med mønster på. Her kan du sammensætte det med mere farverige møbler.

Marokkanske puder findes også som gulvpuder og kan dekorere forskellige rum herunder dit soveværelse, stuen eller sågar børneværelset. I stuen kan de bruges som stol eller puf og stilles i et hjørne.

I soveværelset kan de marokkanske puder på gulvet bruges til at gøre rummet mere luksuriøst eller behageligt.

På børneværelset kan de marokkanske puder bruges til samling af børnene når de har venner på besøg. En fordel ved puderne er at børnene kan sidde på flere forskellige måder nemt og behageligt. Samtidig er de mange mønstre og farver et hit hos mange børn.

Skal du have inspiration til børneværelset kan du læse vores 5 tips og tricks til børneværelset eller inspiration til indretning af børneværelset. Du kan også finde inspiration til hvordan du laver din egen DIY baby uro.

Scroll til toppen